18 Şubat 2018 Pazar

Oyuncak Mutfak Yapımı

Oyuncak mutfaklarda çeşitlilik çok, plastik ve ahşap envai çeşit mutfak mevcut. Fakat fiyatlar çok uygun değil, hatta bazıları aşırı yüksek. Hal böyle olunca yani bizim istediğimiz mutfak fiyatları oldukça yüksek olunca acaba kendimiz yapamaz mıyız diye düşünmeye başladım ve araştırıncada daha önce yapılmış bir çok örnek gördüm.
Kızım çok sever mutfaklı tencereli oyunları, onuda dahil ettik yapım aşamasına heyecanı dahada arttı hem çok daha keyifli oldu.

Şimdi gelelim nasıl yaptığımıza, eğer evinizde eski bir komodin yada dolap falan varsa onu değerlendirin derim hem maliyet düşer hemde iş dahada kolaylaşır.
Bizde uygun dolap yoktu yapı markette ölçüleri vererek beyaz mdf kestirdik sizde öyle yapabilirsiniz. Bizim ölçüler şöyleydi:


Derinlik: 35 cm. En:50 cm Yükseklik: 50cm.

Arkasına da 50x90cm ince mdf kestirdik.

Montajı içinde vida alıp montajını da kendimiz yaptık. (Fotoğrafları üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)





                                                                                                                                                                                                                                               
Lavabo için yapı marketlerin birinden çelik kase, çeşmesi içinde bataryanın sadece borusunu aldık. İki tane de krem dolap kulpu aldık.
Lavabo yerini çelik kase boyutunda işaretleyip dekupaj testeresiyle kestik. Sizler bu işlemi marangoza yaptırabilirsiniz.








Ocak gözlerini sadece çizebilirsiniz de yada bizim gibi elinizdeki fazla mdf parçası varsa testere ile yuvarlak keserek boyayabilirsiniz.







Çeşmenin arka tarafını boyamak yerine dekupaj kağıtlarını kullandık hem biraz hareket kattı hemde daha sıcak oldu.
Alt kısmıda ekoseli kumaştan diktiğim bezle kapattık tıpkı eski mutfaklar gibi, daha şirin oldu sanki:)
Gerisi tamamen sizin hayal gücünüze bağlı, istediğiniz gibi boyayın, istediğiniz aksesuarı kullanın, istediğiniz oyuncakları ekleyin.
Neticede zaten bu mutfaktan başka yok, kim yaparsa yapsın kendi zevkinden bir şeyler katacak nihayetinde yapana has, özel bir oyuncak;)
Bence işte işin en iyi kısmı da bu!

0 yorum:

Yorum Gönder