31 Ekim 2014 Cuma

Keçeden Kolay Çiçek Yapımı..DIY


Bugünkü yazımda, yukarıda ki kapı süsündede gördüğünüz, yapımı oldukça basit olan keçe çiçeğin  yapılışını anlatmaya çalışacağım, hadi alın rengarenk keçeleri başlıyoruzz :)

Malzemelerimiz; istediğiniz renklerde keçe kumaş, toplu iğneler, dikiş ipliği, dikiş iğnesi ve makas..

Keçeyi dikdörtgen biçimde işaretleyin ve düzgün biçimde kesin. Çiçeğiniz ne kadar büyük olsun istiyorsanız keçeyi o kadar uzun kesin.


Kestiğiniz keçeyi uzunlamasına katlayın, elinizdeki dar uzun keçenin açılmaması için aralıklarla toplu iğnelerle tutturun..



İki kat olan keçenin kapalı tarafından uzunlamasına alttan 1cm. kalacak  şekilde kesikler atın. Kesikler ne kadar ince olursa çiçeğiniz o kadar kabarık olacaktır.


Kesme işlemi bittiğinde elinizdeki keçe bu şekilde görünecektir. (Fotoğrafta görünen siyah ve beyaz  iki çiçekte bu yöntemle yapıldı.)

Şimdi kesmeyip bıraktığımız yerden tutarak rulo yapın sabitlenmesi için tutturduğumuz iğneleri ruloyu sardıkça çıkarın. Tüm keçe bitince toplu iğneyle tutturun ve tutturduğunuz yerden keçeyle aynı renk bir iple dikin, ve katları açtırın ki kabarık bir hal alsın..
Yaptığım bu çiçek lohusa tacında kullanıldı daha darı ise bebek saç bandında, fotoğrafları aşağıda.


Bu yöntemle elde edilen çiçekleri çok farklı amaçlarla kullanabilirsiniz, aşağıdaki fotoğraflarda  bazı örneklerini bulacaksınız.

Daha küçük boylarda yapılıp altına küçük bir mıknatıs yapıştırarak not tutucu olarak kullanabilirsiniz..

Yada altına dar uzun minik bir keçe kesip dikerek peçete halkası olarak kullanabilirsiniz..



Çok sade bulduğunuz düz babetlerinizi  hareketlendirmede, yada ortasına inci dikerek  broş olarak ta kullanabilirsiniz.. 
Örnekler çoğaltılabilir tabii. Siz çiçeği yapın gerisini yaratıcılığınıza ve yeteneğinize bırakın: ).

0 yorum:

Yorum Gönder