14 Ekim 2014 Salı

Floşinci kolye.. DIY


Kendin yap furyasına katılıp bir yazı yazmak, ne zamandır aklımda.. Tabi ki bende kendimce bir şeyler deniyorum fakat fotoğraf bir mesele.. Yaptıktan sonra ''keşke çekseydimler'' ''ay çok güzel oldular'' havada uçuşuyor, ama nafile.. İş işten çoktaan geçmiş oluyor..
Bu ''kendi yaptığımı'' burada yazmayı planladığımdan, her aşamasını fotoğraflayabildim..
Eli iğne tutan herkesin yapabileceği, kolye karşınızda.. Ben Floş iple çalıştım. Elinizde bulunan herhangi bir kalın ipten yapılabileceği gibi ince kurdelelerden kurdeleyi yine aynı şekilde örerekte yapabilirsiniz.. Orta kalınlıktaki (kullandığınız inci yada boncuk boyutundaki) kurdeleyi örmeden, dik bir şekilde, bir boncuk alttan bir boncuk üstten dikerek, aksesuar dükkanlarında çokça gördüğünüz kolyenin bir benzerini de yapabilirsiniz..


Eveet işte başlıyoruz, fotoğraf ve anlatımları aşağıda.. Şimdiden kolay gelsin..
1- Floş ipi istediğiniz uzunlukta 3 adet kesip bağlayın. İp uzun olsun, sonra kesip kullanmak istediğiniz boyun uzunluğuna ayarlayabilirsiniz ama kısa olursa dönüşü yok unutmayın..
2-İp bitene dek örün, bitince de üç ipi birbirine bağlayın..
3-Elinizdeki inci sayısını hesaba katarak ipin ortalarından başlayın.
4-Ördüğünüz ipi düz değil yan olarak tutun, iğneye geçirdiğiniz hayalet ipi, belirlediğiniz yere batırarak sabitleyin. İncinin içinden geçirerek dikin ve dikişi iki üç defa tekrarlayın.

1-Sonraki inciyi ip bu kez üstte kalacak şekilde yine dikiş ipini, incinin içinden geçirip aynı anda örülen ipi tutturarak iki üç defa dikin.
2-Tüm inciler bitene kadar örülen ip arada kalacak şekilde, incileri bir alttan bir üstten içlerinden geçirerek, örülen ipe dikerek sabitleyin.
3- İlk kestiğiniz ip boyutlarında yine 3 adet floş ip kesip örün..
4-Hazırladığınız İlk incili örülen ipe, başlangıç noktasından tutturun..
Ben ikinci kattaki örülen  ipe, daha koyu renkte dört inci diktim. Ortalarına da büyük bir inci daha diktim... Siz ilk kattaki incilerinizin aynısını, aynı sayıda da dikebilir ortaya püskül de ekleyebilirsiniz..

Örülen ipleri eşit uzunlukta kesip, her iki uca da istediğiniz uzunlukta birer kurdeleyi sarın ve kurdeleleri dikerek sabitleyin.. Kurdeleleri ortadan bağlayıp sökerek,  takınızı kolayca takıp çıkarabilirsiniz. Fiyonk yaparak ta kullanabilirsiniz..Tercih sizin..

0 yorum:

Yorum Gönder